arrow-left

Svi članci

4 razloga zašto Outsourcing!

Objavljeno
04.04.2023

Outsourcing je praksa kojom se tvrtke oslanjaju na vanjske stručnjake ili tvrtke kako bi obavili određene zadatke umjesto da se taj posao obavlja interno. U današnjem poslovnom svijetu, Outsourcing je postao neizbježan dio poslovanja, evo četiri razloga zašto:

  1. Smanjenje troškova – vanjski stručnjaci često mogu obaviti posao po nižim troškovima nego što bi tvrtka mogla unutar svojih zidova. To je posebno korisno za male tvrtke koje nemaju dovoljno financijskih sredstava da zaposle stalne zaposlenike za sve potrebe koje imaju. Outsourcing također može smanjiti troškove kao što su uredski prostori, računala, telefoni, i slično. 
  2. Povećanje fleksibilnosti – Outsourcing može pružiti kompaniji fleksibilnost u pogledu veličine njenog tima i vremenskih rokova. Kompanija može brzo povećati ili smanjiti broj ljudi koji rade na projektu, ovisno o potrebama projekta. To je osobito korisno kada se radi o sezonskim poslovima gdje se potražnja uvelike povećava s obzirom na period sezone. 
  3. Povećanje stručnosti – Outsourcing omogućava pristup specijaliziranim stručnjacima. U mnogim slučajevima, tvrtke se oslanjaju na outsourcing kako bi dobile pristup stručnjacima koji nisu dostupni unutar tvrtke. Primjerice, tvrtka koja se bavi web dizajnom može koristiti Outsourcing kako bi dobila pristup specijaliziranim dizajnerima ili programerima koji bi inače bili nedostupni za rad u tvrtki, bez potrebe za samostalnim ulaganjem u razvoj zaposlenika.
  4. Povećanje produktivnosti – kada tvrtke outsourcaju određene zadatke to im pomaže da se usredotoče na svoju osnovnu djelatnost. Tvrtke koje se bave mnogim različitim poslovima često se nađu u situaciji da imaju ograničene resurse za upravljanje svim svojim aktivnostima. Ova praksa može pomoći u poboljšanju produktivnosti zaposlenika, smanjenju stresa i poboljšanju kvalitete proizvoda i usluga koje se nude.  

Iako outsourcing ima brojne prednosti, važno je napomenuti da postoje i određeni rizici. Primjerice, tvrtke koje se oslanjaju na Outsourcing mogu imati manju kontrolu nad kvalitetom rada koji se obavlja. Također, mogu biti izložene rizicima vezanim uz privatnost i sigurnost podataka. Unatoč spomenutim rizicima, Outsourcing postaje važan alat za mnoge tvrtke koje žele smanjiti troškove poslovanja, a istovremeno povećati stručnost, fleksibilnost i produktivnost.  

Konačno, outsourcing može pomoći tvrtkama da budu konkurentnije. Tvrtke koje koriste Outsourcing mogu brže i efikasnije reagirati na promjene na tržištu, budući da imaju pristup stručnjacima koji su već unutar svojih područja djelovanja. To ih može učiniti konkurentnijima i omogućiti im da zadrže korak s drugim tvrtkama u industriji. Adecco je vodeća agencija na tržištu koja nudi uslugu Outsourcing, o tome možete detaljnije proučiti na našoj stranici i povratno nas kontaktirati. Tu smo za vas!  

 

 

 

Autor: Renata Šagolj

Kontaktirajte nas

Ostavite nam svoje podatke kako bismo vas u što kraćem periodu mogli kontaktirati.

Naš kontakt

Pročitajte također