arrow-left

Vrati se

Sigurnost kandidata i zaštita od lažnih identiteta

U nekoliko zemalja zabilježeni su višestruki pokušaji prijevara koristeći se imenima Adecco i Lugera.

Molimo Vas imajte na umu kako niti jedan predstavnik Lugere nikada neće zahtijevati plaćanje bilo koje vrste od kandidata ili suradnika prilikom traženja zaposlenja ili postupka odabira.

Obaviješteni smo kako se ADECCO i LUGERA ime i zaštitni znak koristi u više zemalja od strane neovlaštenih osoba koje nisu povezane s Lugerom ili Adeccom. Te osobe objavljuju oglase za posao na internetskim stranicama tržišta rada koristeći se imenima “Lugera” i “Adecco” bez našeg dopuštenja. Također, opravdano vjerujemo da su e-poruke, pisma, telefonski pozivi i druge radnje koje su te osobe poduzimale nisu ništa drugo nego nelegitimni pokušaji pribavljanja novca i pristupa osobnim i povjerljivim podacima  tražitelja zaposlenja.

Trenutno imamo saznanja o višestrukim slučajevima prijevara korištenjem imena Adecco i to u Kanadi, Francuskoj, Gani, Hong Kongu, Italiji, SAD-u i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Zaštitite se

Prije objavljivanja bilo kakvih osobnih podataka, primjerice osobnih podataka sa vaše osobne iskaznice ili podataka o bankovnom računu prilikom traženja zaposlenja, provjerite je li vaša osoba za kontakt ovlašteni predstavnik društva Lugere.

Navedeno možete provjeriti stupanjem u kontakt s lokalnim Lugera uredom u vašoj zemlji. Pronađite lokacije ureda ovdje: https://www.lugera.hr/poslovnice/https://www.lugera.com.

Obratite pozornost na sve neočekivane poruke putem e-pošte, sms-a, govorne pošte ili fax-a koji su upućene od društva Lugere. Ako primite takvu poruku, obratite se uredu Lugere u svojoj zemlji i provjerite je li takva poruka valjana.

Ukoliko smatrate da ste žrtva takvih prijevara, preporučujemo da prijavite navedeni neželjeni događaj državnim tijelima.

Kontaktirajte nas

Ako želite prijaviti zlouporabu Lugera imena i zaštitnog znaka, obratite se uredu Lugere u zemlji u kojoj je došlo do neželjenog događaja.  Ako Lugera ne posluje u toj zemlji, pošaljite obavijest na kontakt servise na glavnim stranicama Lugere: www.lugera.com.

Ako tražite posao u svojoj zemlji, stupite u kontakt s Lugerom putem svoje lokalne Lugera internetske stranice – u Hrvatskoj je ona https://www.lugera.hr/.