arrow-left

Svi članci

Uz uslugu istraživanja tržišta pobijedite konkurenciju

Objavljeno
30.03.2023

Danas, u vremenu visoke konkurencije na tržištu, važno je biti informiran o raznim trendovima na tržištu rada i općenito u svrhu poboljšanja poslovanja. U tu svrhu, istraživanje tržišta postaje nezaobilazna usluga za sve tvrtke koje žele pobijediti konkurenciju.

Potreba ili luksuz? 

Ova usluga pomaže tvrtkama da bolje razumiju svoje klijente, identificiraju njihove želje i potrebe, ali i prilike za razlikovanje i inovaciju. Jedna od najvećih prednosti istraživanja tržišta je dubinsko razumijevanje potreba i trendova nakon čega tvrtke mogu bolje prilagoditi svoje proizvode i usluge, što dovodi do veće potražnje i zadovoljstva potrošača. Kada poduzeće razumije što njihovi konkurenti rade dobro i što nedostaje na tržištu, mogu stvoriti strategije koje će im omogućiti da se razlikuju od drugih i privuku nove kupce. Također, istraživanje tržišta pomaže tvrtkama da identificiraju nedostatke u svojim proizvodima i uslugama, te ih poboljšaju što neizbježno rezultira zadovoljstvom 

Promjenjivi trendovi 

Osim razumijevanja potreba potrošača, istraživanje tržišta pomaže tvrtkama da identificiraju trendove. Oni se mijenjaju i razvijaju te zahtijevaju da se prilagodimo i uskladimo s njima. Primjerice, tvrtke mogu identificirati nove proizvode i usluge koji su popularni kod potrošača, a koji bi mogli biti konkurentni na tržištu. Također pomaže tvrtkama da identificiraju nove prilike za poslovanje, kao što su nova tržišta ili nove segmente potrošača. U vrijeme inflacije, nestabilne ekonomije i tek uvedene euro valute u Hrvatskoj, u kojem smo se svi našli, istraživanje tržišta plaća važna je komponenta poslovanja. Lugera pruža usluge istraživanja tržišta plaća i raspoloživosti kandidata prema željama klijenta, a u suradnji s klijentom definira najučinkovitiji plan provedbe usluge te najprikladniju metodologiju. Također, bitno je razumjeti kulturu i specifične potrebe tvrtke te biti upoznat s konkurencijom kako bi se pronašli najbolji kandidati. 

Zaključak 

U konačnici, istraživanje tržišta pomaže tvrtkama da stvore strategije za uspješno poslovanje. Na temelju informacija prikupljenih istraživanjem tržišta, tvrtke mogu razviti marketinške kampanje, promocije i druge aktivnosti koje će privući potrošače i povećati prodaju. Također, pomaže tvrtkama da procijene svoju konkurenciju i razviju strategije za njihovo nadmašivanje. Istraživanje tržišta može vam pomoći u pronalasku najboljih kandidata, odnosno radnika. U današnjem visoko konkurentnom poslovnom okruženju, istraživanje tržišta postaje sve važnija usluga za tvrtke koje žele pobijediti konkurenciju, a uslugu istraživanja tržišta možete detaljnije proučiti na našoj stranici i povratno nas kontaktirati. Tu smo za vas!

 

 

 

Autor: Renata Šagolj

Kontaktirajte nas

Ostavite nam svoje podatke kako bismo vas u što kraćem periodu mogli kontaktirati.

Naš kontakt

Pročitajte također