arrow-left

Svi članci

Zašto koristiti agencije za zapošljavanje prilikom traženja posla?

Objavljeno
30.05.2022

Svi znamo koliko potraga za poslom može biti obeshrabrujuća i koliko vremena zahtjeva. Za vas smo napravili popis najvažnijih prednosti zašto koristiti agencije za zapošljavanje kada se želite zaposliti.

U potpunosti je besplatno

Poslodavac je taj koji plaća agenciju za zapošljavanje, a kandidat odnosno, osoba koja traži posao dobiva savjetovanje o industriji i ostalim pitanjima bez ikakve naknade. HR je jedna od rijetkih industrija na svijetu koja otvoreno poziva kandidate da im se jave za pomoć te im u tome i aktivno svakodnevno pomaže.

Agencije za zapošljavanje štede vrijeme kandidatima

Teško pronalazite vrijeme za prijave na oglase za posao uz trenutni posao i društveni život? Konzultanti su posvećeni pretraživanju najboljih kandidata na tržištu za svoje klijente i u njihovom interesu je povezati kandidata s adekvatnom pozicijom. Apsolutni prioritet je popuniti poziciju kod klijenta pri čemu će vam agencija za zapošljavanje uštediti mnogo vremena.

Adecco-blog

Poznavanje tržišta

Najbolji konzultanti su uvijek u toku s događanjima unutar industrije i posjeduju informacije o promjenama na tržištu. Konzultant posjeduje veliko razumijevanje tržišta rada i poznavanje određene industrije može pomoći prilikom artikuliranja financijskih očekivanja i savjetovanju koliko je konkurentna ponuda za posao.

Iskusni konzultant će dobro razumjeti kandidatove vještine, znanja i kompetencije te povezati kandidatov profil s adekvatnim prilikama za zapošljavanje i otvorenim pozicijama. Konzultanti mogu pružiti uvid u korisne informacije, poput toga kako je raditi u određenoj tvrtki te uvid u mogućnosti napredovanja u karijeri. Također, dobro poznaju tvrtke na tržištu i znaju kome trebaju kakvi profili kandidata stoga mogu proaktivno predstavljati kandidate u tvrtke bez obzira postoji li otvorena pozicija.

Velika mreža kontakata

Konzultanti imaju puno kontakata i puno vremena provode povezujući se s kompanijama koje traže pomoć za povećanje svog tima. Ulazak u tu mrežu kontakata znači da se kandidat prilikom potrage za poslom ne oslanja samo na svoje kontakte poput obitelji, prijatelja i poznanika za buduće pozicije. Kada konzultanti u agenciji za zapošljavanje znaju što kandidat traži i što može ponuditi, u mogućnosti su uključiti kandidata u selekcije koje nisu nigdje oglašene, imaju informacije kada će određena tvrtka pokrenuti zapošljavanje i mogu putem svoje mreže kontakata proaktivno predstaviti kandidata u željenu tvrtku.

Adecco-blog

Vođenje kroz selekcijski postupak

Intervjui mogu biti obeshrabrujući. Konzultant može pomoći kandidatima u pripremi za razgovor s potencijalnim poslodavcem i ukazati na to što očekivati na dan intervjua. Vjerojatno su već surađivali s menadžerom koji vodi selekcijski postupak i mogu kandidatima dati informacije o pozadini osobe i stilu intervjuiranja te na taj način olakšati postupak kandidatu. Iako u konačnici rade za poslodavca, u interesu konzultanta je da kandidat dobro odradi intervju pri čemu podrška i znanje konzultanta mogu napraviti razliku.

Dugoročni saveznik

Znamo da je ideja o jednom poslu za cijeli život stvar prošlosti i da će kandidat vjerojatno tražiti novu poziciju. Konzultanti su u poslu izgradnje odnosa s kandidatima i klijentima, a većina to radi na duge staze. Biti u kontaktu s konzultantom znači da mogu ubrzati karijeru kandidata i pomoći im u karijernom putu i pronalasku nove pozicije kada budu spremni za nju.

Baza kandidata

Čak i ako kandidat nije uspješan u prvoj selekciji za koju se prijavi, njegov životopis neće biti jednostavno odbačen. Životopis ostaje u bazi kandidata agencije za zapošljavanje i na radaru konzultanta za pozicije u budućnosti. Upisom u bazu kandidata čini kandidata lako dostupnim jer konzultanti prilikom traženja kandidata redovito pretražuju bazu kandidata agencije. Suradnja s konzultantom, iako kandidat nije zaposlen na poziciju za koju ste se prijavio, ipak može kandidatu pružiti bolju šansu za zapošljavanje na drugoj poziciji nego da sve radi sam.

Kontaktirajte nas

Ostavite nam svoje podatke kako bismo vas u što kraćem periodu mogli kontaktirati.

Naš kontakt

Pročitajte također